N55°25,0' E12°49,7'

Ännu hopp om krogrunda i september

Hamnfesten blev inställd, men det finns hopp om krogrunda i september..

Festen skulle ha ordnats i maj i samband med att Skanörs Båtklubb arrangerade första deltävlingen i Allsvenskan Segling. Nu är det evenemanget inställt som så mycket annat i coronatider. SBK hoppas istället att få bli värd för Allsvenskan i början av säsongen 2021.

Hamnfesten skulle locka en bred publik till seglingarna. Det planerades båtturer, musik, utställningar och krogrundor. Biljetter till After Boat och Hamnkrogrundan såldes snabbt slut. Dessa gäller även i september. Den 4:e september är det After Boat med special på hamnens restauranger, den 5:e september är det krogrunda. Hamnfesten i Skanör har en egen sida med info på Facebook.

https://www.facebook.com/skanorshamn.se/?epa=SEARCH_BOX

Svenska Seglarförbundet har beslutat ställa in årets två första deltävlingar i Allsvenskan. Det drabbar också Långedrag som planerade den andra deltävlingen. I Örnsköldsvik och Västerås lever hoppet vidare. Där går seglingarna i augusti respektive september.

Skanörs Båtklubb räknar med att istället ordna första deltävlingen 2021.

-Vi har lärt oss så mycket att vi står väl rustade, säger Björn Boklund som leder SBK:s Allsvenskan-satsning och har lagt ner åtskillig tid på planeringen av den nu inställda deltävlingen.

Han tycker förstås att det är tråkigt.

-Det är så många som jobbat mycket hårt, säger han.

Givetvis fortsätter Skanörs Allsvenskan-lag att träna för att klättra i tabellen när det är dags. Mer om seglarna och tävlingen finns att läsa i ett annat inlägg här på sidan.