N55°25,0' E12°49,7'

Plats för trailers

 

Skanörs Hamnförening har fått en uppställningsplats för kärror vid Skanör Falsterbo Ridklubb och motorcross-banan. Styrelsen uppmanar alla medlemmar att flytta alla vagnar och trailers som går att rulla så att ytor i hamnen kan frigöras. Under Läs mera finns hela meddelandet.

En annan nyhet är att hamnkranen inte klarade besiktningen. Den är avstängd medan det utreds hur den ska åtgärdas eller ersättas. Men det finns också en del tillskott att glädjas över i säsongsstarten.

Här är styrelsens brev om den nya uppställningsplatsen:

”Till Skanörs hamnföreningens medlemmar
I samverkan med Vellinge Kommun med syfte att frigöra ytor från skrymmande vagnar/trailers har Skanörs Hamnförenings MEDLEMMAR
får tillgång till en ny uppställningsplats ,vilken några av föreningens medlemmar med stort stöd av Torbjörn Larsson ställt i ordning.
Platsen ligger bakom Skanör Falsterbo Ridklubb bakom ridhuset i Skanör vid motor cross banan och är tydligt markerad.
Samtliga vagnar/trailers som rullar skall snarast flyttas dit på ÄGARENS ANSVAR OCH FÖRSORG eller BORT från hamnområdet. Trailers/vagnar får vid vid användande stå kvar MAX TVÅ DYGN i hamnområdet på anvisad plats efter det så kommer Trailer/vagnar forslas bort på egen bekostnad . Vidare skall samtliga vagnar/trailers vara MÄRKTA MED NAMN OCH TELEFON NUMMER. För att vi skall få kontroll på samtliga vagnar/ trailers tillhörande medlemmar i SHF måste Hamnkapten PETER BJÖRCK INFORMERAS om flytten. Trailers/vagnar LASTADE MED BÅT får ej ställas upp på det anvisade området.
Flera andra vill ha tillgång till detta område och det är angeläget att vi följer det regelverk ovan om vi önskar behålla kommunens välvilja.
Styrelsen
SHF”
Hit ska alla rullande vagnar och trailers flyttas

Här är några plåster på såren för de som misstycker.

Nya fräscha kärror finns till hand för årets packning. De gamla finns kvar för smutsigare transporter.

En ny bom har gjutits  fast vid spolplattan som också fått ett jämnare underlag omkring.

Till hands för eventuella utsläpp finns en säkerhetsbox med utrustning för uppsamling. Sophanteringen har kompletterats med en miljöcontainer för oljeprodukter, elektronik och kemikalier.

Informationstavlor som visar pågående utbyggnad finns på hamnkontoret och på Skanörs Båtklubbs hus.

För alla som undrar vad som ska hända i hamnen

Fräscha kärror

Box på plats för eventuella utsläpp

Miljöstation innanför planket vid soporna

Nya elstolpar och vattenslangar har monterats vid bryggorna.