N55°25,0' E12°49,7'

Badhuset klart till midsommar

Kallbadhuset har kommit en bit på väg. Det ska bli klart till midsommar, sa Nicholas Hörlin när första spadtaget togs före jul.

Han är talesman för ägargänget bakom projektet. Vid spadtaget berättade han också att de vill bygga hotell i hamnen.

Nicholas Nicholas Hörlin greppade sin spade  tillsammans med kommunalrådet Carina Wutzler, Peabs vd Jesper Göransson och Daniel Krook, som också är delägare.

Ett hundratal bad- och hamnvänner tittade på när spadarna sattes i jorden strax innanför Stens brygga.  Kallbadhuset ska byggas med ett trädäck som ansluter till bryggan. Det blir en dam- och en herravdelning med servering, men det finns utvecklingsmöjligheter för framtiden.

Kallbadhuset har varit på tal i många år. Under tiden har samma gäng som nu investerar i projektet byggt restaurang Badhytten.

17 januari 2020

Grävningen innanför Stens brygga är i full gång. Resterna från ett gammalt kasino i Falsterbo har påträffats i rivningsmassorna under ytan som tidigare var båtuppläggnings- och parkeringsplats

Äntligen, sa kommunalrådet Carina Wutzler och tog spadtag tillsammans med Peabs vd Jesper Göransson, Nicholas Hörlin och Daniel Krook

Det finns en skylt innanför Stens brygga som visar hur kallbadhuset ska se ut och en förening för kallbadhusets vänner som var bland inbjudna till starten.

https://kallbadet.com/