N55°25,0' E12°49,7'

Ledarbyte hos SBK

Skanörs Båtklubb har bytt ordförande. Marianne Palmkvist Berg (bilden) har avgått efter tio år av intensiv utveckling. Hon ersätts av Lars Balkfors, som varit med i Allsvenskan-laget under den gångna säsongen och även har en son, Julius Balkfors, som är framgångsrik juniorseglare.

Marianne mottog varma hyllingar vid SBK:s årsmöte. Då utnämndes också Årets SBK:are. Det blev Björn Boklund, projektledare och tränare i Allsvenskan-satsningen men också en medlem som tjänat klubben troget sedan starten för drygt 50 år sedan.

Årsmötet hyllade även Björn Boklund med stående ovationer. Han, Marianne Palmkvist Berg och ett antal andra drivkrafter har arbetat hårt för att inte minst ungdomsseglingen ska växa, från en mycket liten del bland äldre seglare till att ha ett lag bland storklubbarna i Allsvenskan.

SBK:s nye ordförande Lars Balkfors presenterade sig innan årsmötet avslutades. Han berättade hur han välkomnats i klubben när flyttat till Skåne och saknade en båt. Det var bara att kliva ombord och vara med på torsdagssegling. I den andan vill han fortsätta jobba.

De unga i Allsvenskan-laget tackade klubbledningen med presenter och applåderna hördes tätt i det välfyllda klubbhuset. Björn Boklund talade om fortsättningen på Allsvenskan och de deltävlingar som ska ordnas i Skanör 2020 och 2021 på Svenska Seglarförbudets uppdrag.

– Det är ett evenemang för hela hamnen och kommunen, sa han.

 

 

Lars Balkfors är ny ordförande i Skanörs Båtklubb. Den här bilden togs en mörk dag i slutet på 2018, då Allsvenskan-laget samlades för första gången. Han och sonen seglade i en av deltävlingarna.

Marianne Palmkvist Berg har fått mycket att hända under sina tio år som ordförande. Här tackar hon OS-seglaren Max Salminen efter en SM-segling i Skanör.

Björn Boklund utnämndes till Årets SBK:are. Han har varit med i klubben sedan starten och de senaste året jobbat hårt med Allsvenskan