”Rapport Allsvenskan i segling deltävling 2 Malmö.
I hyggligt fint väder ,som blev bättre för varje dag och lite luriga vindar och strömmar därtill, avgjordes den andra delseglingen utanför Limhamn.

Sotefjordens Segelsällskap, från Hunnebostrand vann och visade redan i Strängnäs att de aspirerar på en topplacering. Uppe i toppen placerade sig även KSSS vilket inte var helt oväntat. Stenungsunds Segelsällskap seglade in på en fin tredjeplats.

Vårt eget lag ifrån Skanör – som var det yngsta som någonsin deltagit i Allsvenskan med en snittålder på 17 år var uppe och nosade bland toppbåtarna i ett par race. Laget seglade och hanterade båten väl men det är små marginaler i elitsammanhang som avgör om det skall bli en andra/tredjeplats eller en sjätteplacering.

Vi hade en stigande formkurva under helgen och efter en något blek fredag med svaga och chansartade förhållanden gjorde vi bättre ifrån oss framförallt på lördagseftermiddagen och idag söndag kom vi till start stärkta och med gott mod. Vi hade en tredjeplacering i ett av racen. Men efter beröring med startfartyget tilldelades vi tyvärr två ” straffpoäng” för så kallad ”hård kontakt”.

Vi gjorde också en kanonstart vid ett tillfälle idag men med minsta möjliga marginal tilldömdes vi en tjuvstart och fick vända tillbaka så var den seglingen ” körd”.

Laget har kämpat väl alla tre dagarna och mötte på riktigt kvalificerat motstånd med erfarna kappseglare i den svenska seglingseliten. Vi har seglat väl men vid några tillfällen blev vi utmanövrerade rent taktiskt av erfarna toppseglare. Vi har glöden , vi har viljan och vi tar med oss massor av erfarenheter inför framtiden. Bra jobbat hela laget som har framtiden för sig.
En trogen supporterskara har följt seglingarna på nära håll under hela 
helgen. Tack för stödet !