N55°25,0' E12°49,7'

Vinterkafé söndagar 13-16

Det var inte fullt så stor rusning till den senaste söndagens vinterkafé som till förra söndagens, då solen strålade över de nu så blåsiga kajerna. Men Skanörs Båtklubbs unga seglare fortsätter med sin verksamhet januari månad ut.

Det är ett sätt att skrapa ihop pengar till jolleseglingen och den tävlingskassa som behövs inför säsongen då Skanör ska tampas med elitklubbarna i Allsvenskan Segling. Söndagar kl 13-16 är det öppet för alla kaffesugna i klubbhuset intill Badhytten.

Skanörs Båtklubb vann division 1-finalen i slutet av sommaren. Därmed fick klubben med ett lag bland de 18  som ska tävla i en serie under 2019. Laget ska åka till Strängnäs, Västerås, Örnsköldsvik och Malmö under fyra intensiva helger och tävla i  korta sprintseglingar med J 70 som Svenska Seglarförbundet ställer till förfogande vid varje deltävling. J 70 finns inte i Skanör, så klubbens seglare måste åka till Limhamn och träna tillsammans med det enda skånska konkurrentlaget Malmö Segelsällskap.

På schemat för seglarna står också regelbunden fysträning i Skanörshallen och teoretiskt ”torrsim” i SBK:s klubbhus. Ett startmöte för alla inblandade hölls i mellandagarna.

Då talades det också om en annan stor utmaning, nämligen att finansiera projektet. Deltagandet kräver anmälningsavgifter, utrustning, resor och övernattningar. Sponsoransvarige Stefan Persson, Björn Boklund och Leif Wessel har redan kommit en god bit på väg med att jaga bidrag. Men mer behövs.

På startmötet fanns en rad idéer som kan komma att märkas i hamnen, som turistturer med klubbens rib-båt och solnedgångsevent till sommaren. Nyårsfika dukades upp på kort varsel.

Alla bidrag från seglingsintresserade privatpersoner och företag mottages förstås med tacksamhet. Företagare kan kontakta Stefan Persson, Leif Wessel eller Björn Boklund via SBK:s mejladress sbk@skanorsbatklubb.se Privatpersoner har chans att få sitt namn i guldfärg på en sponsortavla för Allsvenskan. Så har många medlemmar bidragit vid tidigare tillfällen.

Allsvenskans tävlingar 2019:  Strängnäs 17-19 maj, Malmö 31-maj-2 juni, Örnsköldsvik 23-25 augusti, Västerås 13-15 september

Dessa seglare och några till ska kämpa för Skanör i Allsvenskan: Johanna Granqvist, Angelica Grönvall, Björn Flygare, Ylva Selander, Johan Granqvist, Julius Balkfors, Jacob Skoglösa, Hugo Johansson, Arvid Bjelkedal, Elliot Steffensen, Malin Steffensen, Lars Balkfors.

Grabbarna som inledde kaféverksamheten på nyårsafton heter Arvid Bjelkedal, Elliot Steffensen, August Viglid-Nilsson, Julius Balkfors och Jacob Skoglösa

På startsidans bild syns August Viglid -Nilsson och Elliot Steffensen vid kafédisken