N55°25,0' E12°49,7'

IMG_0991 (2)

Nya krögare jobbar för pendelbuss

Badhyttens nya krögare Michael Stegfeldt och Michael Egly kom med en populär fråga till sina kolleger på hamnens övriga restauranger:

-Är ni intresserade av att få en pendelbuss ner till hamnen?

Charlotte Lendrop, Linda Letelier Hansson och Jonas Persson svarade inte nej på den frågan. De hade en kämpig sommar i fjor med uselt väder, men tar ändå nya tag med stor entusiasm. En pendelbuss kan förstås locka fler gäster ner till hamnen.

Det är än så länge bara en idé och ett önskemål. Michael Stegfeldt och Michael Egly berättade att de tagit upp frågan med kommunen, men det är lång väg till ett eventuellt beslut.

I dagarna jobbar Michael och Michael med en del förändringar inne på Badhytten.  De vet ännu inte när de är klara att öppna. Kanske till påsk. Båda har lång erfarenhet och är väl kända krogbranschen, bland annat från Glasklart vid Dockan och Mellow Yellow vid Lilla torg i Malmö.

De presenterade sig vid Hamngruppens senaste möte. Hamngruppen är en del av det kommunala projektet för utveckling av Skanörs centrum där näringsidkare och föreningar i hamnen diskuterar gemensamma intressen. Senast var det Skanörs Båtklubbs ordförande Marianne Palmkvist Berg som bjöd in till klubbhuset.

Jonas Persson från J.Persson berättade att han bygger om inför sommaren och lägger ett trädäck runt hela huset. Han tänker öppna en lucka redan klockan 8 på morgnarna för att sälja nybakade bullar till båtfolk.

Charlotte Lendrop berättade att Skanörs Fiskrögeri öppnar 24 mars. Den 12 maj är det Madamil.

Linda Letelier Hansson öppnar sin Fingermat senast 23 mars.

Per Engleson startar sitt vårprogram med Öppna sinnets påskutställning och har ett nytt inslag på programmet: Konsttrampen 10-13 maj.

IMG_0990 (2)

Badhyttens nya krögare Michael Stegfeldt och Michael Egly presenterade sig i Hamngruppen. Till vänster om dem syns  Per Wildenstam, Charlotte Lendrop och Marianne Palmkvist Berg. Till höger Linda Letelier Hansson och Jonas Persson.