N55°25,0' E12°49,7'

Klart till Lucia

Här arbetas det för återvinning. Stenar som som ska stadga den nya vågbrytaren har hämtats av dykare från platser vid piren där de låg i vägen. En stomme av gammal järnvägsräls står stadigt i sanden. Den ska kläs in med trä och förses med belysning som övriga nybygget innanför västra piren. Alltsammans kan bli klart nästa vecka, till Lucia.

Vågbrytaren är avslutningen på årets utveckling av Skanörs hamn, då ett trädäck med pollare och en tvärgående flytbrygga byggts innanför den yttersta piren mot solnedgången. Det har gett drygt 20-talet nya båtplatser och en belyst promenadväg ut till hamninloppet.

Vågbrytaren ska skydda hamnen från dyningar i västliga och nordvästliga vindar. Den blir tolv meter lång och två meter bred.

Ralf Blomgren som är teknikansvarig i Skanörs Hamnförening står för konstruktion och ritningar.

Carl Johan Hampf är projektansvarig för vågbrytaren liksom för sommarens bygge i hamnen.

-Visst ser det ut som man kan segla in och ut även i framtiden, säger han när stommen till vågbrytaren nu sticker ut från piren.

4 december

Stenbumlingar från piren lyfts på plats Foto: Carl-Johan Hampf

3 december

Stenar som ligger i vägen vid piren hämtas upp och läggs som extra stadga under vågbrytaren

Foto: Carl-Johan Hampf

 

2 december

Det är inte många som tar sig ut i den kalla vinden, men byggarna jobbar på

15 november

Starten på årets avslutande byggprojekt gick snabbt. Den 15 november är en stomme av järnvägsräls nedslagen i sanden.  Projektledaren Carl-Johan Hampf, som tagit bilderna, tycker att det blir gott om plats kvar för in- och utsegling

Hamnföreningens teknikansvarige Ralf Blomgren står för konstruktionen och skisserna som visar hur vågbrytaren ska se ut.

 

Vågbrytaren blir tolv meter lång och två meter bred och placeras utanför yttersta pålbojen. Den kan också ge plats för ett par gästbåtar.